9 roliga förslag på teman till 30-årsfesten

Alla fester blir roligare om dom har ett tema. Alltid. Vi har listat 9 olika förslag på teman till din födelsedagsfest när du fyller 30 år.

Färgfest

Vare sig det är par eller singlar som kommer på festen så får dom en färg att förhålla sig till i sitt digitala inbjudningskort. Ett par får till exempel lila och får då bara klä sig i färgen lila. Någon annan får grön, och den tredje måste ha kläder i bara vitt. Det garanterar en färgglad fest där uppfinningsrikedomen och second hand-shoppingen når nya nivåer. I ditt pyntande till festen kan du också ”go bananas” med hur mycket färger som helst. Varför inte en färgbomb framåt kvällningen?

Göteborgstema

Alla får veta i sin inbjudan att dom måste förhålla sig till Göteborg i sitt tema. Kanske klär någon ut sig till Håkan Hellström, en GAISare eller rentav en dräkt gjord av trängselskattavgifter? Givetvis kanske du hellre har ett tema baserat på Stockholm, Åmål, Kiruna, Ödeshög eller just din egna favoritstad. Tolkningsfriheten blir stor. När du dekorerar kanske du har byggt stadens vackraste monument i papier maché i hallen, eller så låter du deltagarna tävla i vem som gör det bäst?

Huvuddekoration

Alla festdeltagare får klä sig hur som helst, enda regeln är att dom måste ha något på huvudet. Tro oss, detta blir hysteriskt kul men låter samtidigt deltagarna lägga ribban hur högt dom vill. Funkar givetvis under såväl sommaren som vintern.

Globetrotter

Inred ett rum som en amerikansk restaurang och servera miniburgare, ett annat rum går i italiensk tema med smakportioner av pizza och det tredje i Japansk stil med en liten sushibit. Eller såklart vilka länder du vill. Lotta sedan ordningen för folk så att cirkulationen och bordsgästerna ändras under hela kvällen. En garanterat uppskattad form av fest där nya bekantskaper uppenbarar sig hela tiden.

Fler teman

Glow party – Anordna en fest med glittrande och glänsande dekorationer.

Karneval – Gör en färgglad och livlig miljö med karnevalsspel, godisstånd och maskerad.

Filmfest – Rulla ut röda mattan och låt gästerna komma som sin favoritfilmkaraktär. Givetvis serverar du popcorn och låter någon vinna en Oscar.

Retrotema – Låt festen bli en resa genom tiderna med teman från olika årtionden

Superhjältar och skurkar – I dina digitala inbjudningskort delar du in gästerna i ett superhjältelag och ett skurklag. Sen är det bara att anordna lekar lagen emellan!

Läs fler festtips

Digital inbjudan till fest