Festinbjudan – vad ska finnas med?

När man sätter igång med sin inbjudan till sin fest tänker de flesta att ”det räcker väl med tid och plats”. Men ganska snart inser man att det är en hel del man bör och vill ha med. Vi har listat de viktigaste nedan.

Tid och plats

Oftast vill man ha datum med tid och plats ganska tidigt i inbjudan, vilket såklart är rimligt. Men testa också att först sälja in festen och istället skriva tid och datum mot slutet. Kanske flyttar din gäst något annat mindre viktigt efter att ha förstått vad hen kan gå miste om?

Temat

Kanske skickar du ut en inbjudan formad som en keps så att temat om ”hattfest” framgår med all tydlighet. Eller så är stilen formell och högtidlig så dom förstår att det är Nobeltema. Oavsett vilket måste temat tydligt framgå och inte innehålla några tvivelaktigheter om hur man ska komma klädd.

O.S.A

De flesta har sett uttrycket O.S.A och förstår vad det innebär. Men alla vet inte att det är en förkortning av, ”Om svar anhålles”. Vilket egentligen är lite missvisande. Svar vill du ju ha, oavsett om det är att dom inte kommer. Viktigt att ha med för att kunna planera mat och lekar oavsett storlek på fest.

Vägbeskrivning och parkering

Oavsett om festen är hemma eller på lokal är en tydlig vägbeskrivning och en förklaring vart ni önskar att folk parkerar, alternativt tips på sätt att ta sig till festen kollektivt bra att ha med. Det ger en känsla av att man är välkommen och att värden tänkt på allt.

Övriga saker att ha med i inbjudan

Värdar eller medarrangörer – Kanske vill någon anmäla ett tal eller spex? Vem ska dom kontakta då?

Presenter – Vill du ha några presenter eller önskar du bara gästernas deltagande? Kanske ser du helst att gästerna swishar till en välgörenhetsorganisation du nämner i din digitala inbjudan.

Schema – Kanske har du planerat många aktiviteter som du redan innan vill delge dina inbjudna. Skicka med ett litet tidsschema som sätter ramar och skapar förväntningar. Gärna kryptisk formulerat.

Som vi förvarnade om är det mycket som ska få plats. Det är svårt att skicka en sådan inbjudan i ett kort sms eller på ett litet kort. Här är fördelarna med en festhemsida tydlig. Där kan du få med exakt hur mycket du vill bara genom att skicka dina inbjudna en länk. Dessutom kan dom O.S.A direkt.

Läs fler festtips

Digital inbjudan till fest