Lekar och aktiviteter till 50-årsfesten

Tryter fantasin på vad du ska hitta på till din 50-årsfest? Lugn, vi har samlat massa bra inspiration som du kan influeras av eller för den delen stjäla rakt av. De flesta lekar, hur knäppa dom än är, är roliga åtminstone en gång. Det har vi sett bevis av i TV- programmet ”Bäst i test”, tveka därför inte på att hitta på egna idéer utifrån hur din närmiljö ser ut.

Hämta föremål

Dela in deltagarna i lag om tre. Förvarna grannarna innan om du vill, eller inte. På kortast möjliga tid ska sedan deltagarna knacka dörr hos grannarna och genom charader få tag i prylar du gett dom en muntlig lista på. Kanske en kratta, en kaffebryggare och en blomvas. Det viktiga är att dom inte får prata. Inte ens för att presentera sig. Första laget att få ihop Toleranta grannar krävs.

Klassiskt musikquiz

Ett musikquiz där deltagarna ska gissa rätt på artist på intron från låtar under det årtiondet där jubilaren föddes är alltid roligt. Kräver heller inte mycket fysiskt engagemang men det blir alltid högljutt och protester. Glöm inte att domaren alltid har rätt!

Framträdande

Redan i din digitala inbjudan har du bett om att dom inte ska ta med presenter men att du önskar dig en hyllningslåt, gärna i grupp. Låt dom sedan uppträda under festen och låt övriga deltagare dela ut poäng på melodifestivalsmanéer. Det blir garanterat jubel när 12:an delas ut.

Shooting some hoops

Väldigt få människor är bra på basket. Det är därför roligare än det låter att låna grannens basketkorg och låta alla gäster få tre straffar var och sedan utse en vinnare. Garanterat svårare än det låter också.

Fler idéer på lekar

Frågesport – Enbart frågor om jubilaren. Vem känner dig bäst?

Slogans – Låt deltagarna i lag komma på slogans om dig som om du vore ett företag. Vilket sammanfattar dig bäst? Utse en vinnare

Memory lane – Skapa ett bildkollage från olika årtionden och be gästerna identifiera personer och händelser på bilderna

Namn och minneslek – Gästerna skriver ner ett minne de har med dig som värd. Sedan ska du gissa vem som skrev vad.

Karaoke – För den vågade. Ingen vinnare behöver utses.

Läs fler festtips

Digital inbjudan till fest