Roliga saker att skriva på festinbjudan

Tycker du att din inbjudan ser likadan ut som alla andras? Har du svårt att sticka ut? För att få igång din tankeverksamhet har vi listat inspiration på saker att skriva på din festinbjudan.

Börja texten med en anekdot

”När jag var liten hade min farfar en groda som husdjur”. Visst blir du nyfiken? Varför hade han det? Det kanske dom bara får veta om dom kommer? Eller också har du därför att ”farfar och groda” tema?

Stava fel med flit

Utelämna alla vokaler? Mn frstr oftst ovstt. Eller varför inte skriva vartannat ord på engelska och svenska?

Skriv ut en gåta

Ta med en svårare gåta som den inbjudna ska lösa till festen. Om dom gör det får dom ett pris. Det väcker garanterat tävlingsinstinkten hos alla!

Hemmagjorda presenter

Låt gästerna veta att du inte vill ha några presenter alls. Om dom inte är hemmagjorda. Vem vet, någon kanske snickrar dig en stol eller målar en ny favorittavla till dig?

Spellista

Skicka med en länk till en spellista för festen där du tillåter alla deltagare att lägga till sina bästa festlåtar. Kanske i en separat sms inbjudan. Vi lovar att dansgolvet kommer vara fullt hela kvällen!

Fler roliga saker att ta med i inbjudan

Ett utskrivet kort på den inbjudna – Skapar exklusivitet och den inbjudna känner sig utvald

Skicka hela inbjudan på ett främmande språk – Tipsa dom därefter om att använda Google translate för att översätta allting

Nämn alla festdeltagare – Om det är en mindre fest kan man skriva en historia där alla inbjudna nämns. På så sätt får också alla veta vilka som är bjudna.

Läs fler festtips

Digital inbjudan till fest